Tiedetori 2016 kutsuu Helsingin Kirjamessujen kävijät Takauma-lavalle torstaina 27.10. ja perjantaina 28.10. klo 10.30–20. Lisäksi Tiedetorin ohjelmaa kuullaan Kullervo-salissa perjantaina 28.10 klo 15.30-16.30. Lukuisien eri tiedetoimijoiden yhteistapahtuma Helsingin Kirjamessuilla avartaa maailmoja ja tuo tiedettä ajankohtaisiin keskusteluihin.

Tiedetorilla järjestetään kahden päivän aikana yhteensä 35 paneelia, esitelmää ja haastattelua.

Ohjelma avaa niin kaivoksen merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa kuin ideologioita terrori-iskujen takana. Uutta tietoa on tarjolla myös roboteista ja tekoälystä sekä ilmakehästä ja näennäistieteestä Kekkosta unohtamatta. Tiedetorilla pureudutaan myös paljon mediassa esillä olleeseen perheenyhdistämiseen.

Koululaisille Tiedetori tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa heti aamusta.

Heurekan Pop-up show avaa Tiedetorin torstaina ja perjantaina klo 10.30. Luvassa on eriskummallisia kokeita sekä huikeita tiedetemppuja. Heti Heurekan ohjelman jälkeen Tiedetorilla kuullaan eläinten ja ihmisten samankaltaisuudesta (to) sekä oppikirjojen historiasta (pe). Opettajia saattaa kiinnostaa myös perjantain keskipäivän ohjelma, jolloin Tiedetorilla keskustellaan mm. historian opetuksesta, kielikylvystä sekä numeroarvioinnin hyvistä ja huonoista puolista.

Helsingin kirjamessujen Pohjoismainen kirjallisuus -teemaa Tiedetori lähestyy tuomalla lavalle pohjoismaisen kirjallisuuden eksperttejä.

Ebba Witt-Brattström, Kristina Malmio, Hadle Oftedaal Andersen ja Claus Elholm Andersen avaavat Pohjoismaiden suurimman kirjallisuuspalkinnon taustoja. Minkälaisia keskusteluja käydään Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon raadissa? Millä perusteella tärkeän palkinnon voittaja valitaan? Keskustelu käydään ruotsiksi.

Tuttuun tapaan Tiedetorilla jaetaan myös palkintoja.

Torstaina selviää Kanava-palkinnon saaja sekä Aforismiyhdistyksen ja Tieteen päivien järjestämän tiedeaforismikilpailun voittajat. Torstaina julkistetaan myös Tieteen päivien 2017 ohjelma.

Tiedetori 2016 kuvagalleria

Tiedetorin logo Copyright Jussi Karjalainen