Saavutettavuus

Tämä on saavutettavuusseloste sivustoille www.tsv.fi. Sivusto on perustettu vuonna 2014. Sivusto kuuluu saavutettavuuslainsäädännön piiriin. Seloste on laadittu 18.9.2020 ja päivitetty 17.5.2023.

Seloste sisältää myös Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallinnoimien Tiedetv:n ja Tiederadion saavutettavuuden tilan määrittelyt. Kanavien osoitteet ovat www.youtube.com/Tiedetv ja  www.soundcloud.com/tiederadio. Lisäksi seloste sisältää TSV:n verkkojulkaisusarjan julkaisujen saavutettavuuden tilan määrittelyt. Julkaisut ovat osoitteessa https://edition.fi/tsv/catalog/series/tsv-verkkojulkaisuja.

Jos olemme arvioineet saavutettavuutemme tilan väärin ja huomaat saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, kerrothan siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä digipalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Havaittava: Verkkojulkaisuissa ja toimisto-ohjelmalla tehdyissä dokumenteissa (pdf) on saavutettavuuspuutteita.

tsv.fi-verkkosivuston ja TSV:n verkkojulkaisujen saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

TSV:n aiempien vuosien toimintakertomuksissa, strategiassa ja Julkaisuvaraston palveluhinnastossa on useita saavutettavuuspuutteita kuten puutteita kuvien tekstivastineissa, dokumentin koodauksessa ja lukujärjestyksessä, värien käytössä ja kontrastissa. Vastaavia saavutettavuuspuutteita on osassa TSV:n verkkojulkaisusarjan julkaisuissa, jotka ovat Edition.fi-palvelussa.

Verkkosivuilla saatavilla olevissa, aiemmin lähetetyissä jäsenkirjeissä olevissa kaikissa kuvissa ei ole tekstivastineita ja kontrastivaatimukset eivät täyty.

Tiedostojen sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

1.3.1 Informaatio ja suhteet

1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys

1.4.1 Värien käyttö

1.4.3 Kontrasti (minimi)

1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat

1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

Seuraavat digipalvelun ei-saavutettavat sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin:

  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

  • verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019

  • suoria video- tai äänilähetyksiä, joita ei tallenneta säilytettäväksi tai uudelleen julkaistavaksi

  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Toimisto-ohjelmien tiedostojen (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Kohtuuton rasite:

Vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen Tieteen päivien 2021 ja 2023 video- ja äänitallenteiden saavutettavuuden kohdalla. Täyttääkseen saavutettavuusvaatimukset Tieteen päivien 2021 yli 60 tuntinen video- ja podcastohjelma ja Tieteen päivien 2023 lähes 120 tuntinen video-ohjelma tulisi litteroida ja tekstittää. Olemme selvittäneet urakan hinnan ja todenneet, että se ei ole budjettimme rajoissa. Emme halua poistaa ohjelmaa verkosta 14 vuorokauden jälkeen tapahtumasta, sillä Tieteen päivien tallenteet ovat aiempien vuosien perusteella ahkerassa käytössä tapahtuman jälkeenkin. Kartoitamme uusia rahoitusmahdollisuuksia ohjelman saavutettavaksi tekemiseksi.

  • Tiedetv:n Tieteen päivät 2023 -soittolistan videoilla ei ole tekstitystä.
  • Tiederadion Tieteen päivät 2021 -soittolistan podcasteilla ei ole tekstivastinetta.
  • Tiedetv:n Tieteen päivät 2021 -soittolistan videoilla ei ole tekstitystä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

1.2.1 Pelkkä audio tai pelkkä video (tallennettu)

1.2.2 Tekstitys (tallennettu)

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Päivitetty 17.5.2023 14.53