Palkinnot ja apurahat

TSV:n tiedepalkinto

TSV:n tiedepalkinto on Alfred Kordelinin yleisen edistys- ja sivistysrahaston erillisrahastosta, Tieteellisten seurain valtuuskunnan 100-vuotisrahastosta joka toinen vuosi jaettava tiedepalkinto. Palkinto on suunnattu tieteelliselle seuralle tai seura-aktiiville, joka on osoittanut erityistä ansiokkuutta tiedetapahtumien järjestämisessä, avoimen julkaisemisen edistämisessä, tiedeviestinnässä tai tieteellisten seurojen toiminnan näkyväksi tekemisessä.

Lue TSV:n tiedepalkinnosta lisää omalta sivultaan.

Vuoden Tiedekirja -palkinto

Palkinnon tarkoituksena on nostaa esille ansiokasta, mutta usein kovin vähälle huomiolle jäävää suomalaista tutkimuskirjallisuutta.

Palkinto jaettiin alkuvuosina useamman teoksen kesken, mutta nykyisin valitaan yksi teos, jonka tekijälle/jöille palkinto annetaan.

Palkinto julkistetaan maaliskuussa Tieteellisten seurain valtuuskunnan kevätvastaanotolla. Palkinto jaetaan vuosittain yhdessä Suomen tiedekustantajien liiton kanssa. Se myös rahoittaa palkinnon Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa.

Lue Vuoden Tiedekirja -palkinnosta lisää omalta sivultaan.

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto

Suomen Messusäätiö on perustanut vuonna 2013 Tiedekongressivaikuttaja-palkinnon tunnustuksena henkilölle, joka on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien pitämistä Suomessa. Palkinnon saajan tulee täyttää kolme seuraavista kriteereistä:

  • on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa
  • on hakenut Suomeen kansainvälisiä järjestökongresseja toistuvasti
  • on saanut aikaan positiivisia päätöksiä järjestökongressien Suomeen tuomiseksi
  • on tulevaisuuden lupaus tieteenalallaan.

Palkinnon saajan valitsee Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan avustusjaoston puheenjohtaja tai muu TSV:n hallituksen nimeämä henkilö. Palkintoa ei jaettu vuonna 2020. Seuraavasta palkinnon jaosta tiedotetaan erikseen.

Lue Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinnosta lisää omalta sivultaan.

Päivitetty 24.8.2021 11.23