Lähetä ohjelmaehdotus Tieteiden talon Tieteiden yöhön 2024

Uutiset   4.5.2023 16.50   Päivitetty 6.9.2023 9.39

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran torstaina 25.1.2024 Helsingin Kruununhaassa ja keskustassa. Osa tapahtumista kuvataan myös suorina lähetyksinä verkkoon.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) koordinoima ja tieteellisten seurojen tuottama Tieteiden talon Tieteiden yö on yksi Tieteiden yön suurimmista tapahtumista. Ohjelmahaku Tieteiden talon Tieteiden yöhön 2024 on alkanut. Ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan 5.9.2023 saakka ohjelmaehdotuslomakkeella. Tieteiden talon Tieteiden yöhön otetaan mukaan vain tieteellisten seurojen tuottamaa ohjelmaa.

Vinkkejä ohjelmaehdotuksen laatimiseen

Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmaan ovat tervetulleita niin luennot ja keskustelut kuin työpajat ja esittelypisteet. Myös muita ohjelmaformaatteja saa vapaasti ehdottaa. Ohjelmakokonaisuudesta toivotaan mahdollisimman monitieteistä ja monipuolista.

Ohjelmaehdotusta laatiessa kannattaa ottaa huomioon, että Tieteiden talon Tieteiden yön luennot pyritään pitämään korkeintaan 25 minuutin mittaisina ja paneelikeskustelut 45 minuutin mittaisina. Työpajat voivat olla kestoltaan pidempiäkin. Esittelypöytäpaikat, joilla eri toimijat esittelevät omaa toimintaansa ja tieteenalaansa, ovat lähtökohtaisesti avoinna yleisölle klo 17.00-21.00.

Ihmisiä pöydän äärelle kumartuneina.

Tieteiden talon Tieteiden yössä 2023 kilpailtiin Vuoden Politiikkanörtti -tittelistä. Kuva: Jaana Tihtonen.

Ohjelmavalintojen aikataulu ja itsenäisen tapahtuman järjestäminen

Tieteiden talon Tieteiden yön 2024 ohjelmavalinnoista ilmoitetaan 8.9.2023 mennessä kaikille ohjelmaehdotuksia lähettäneille. Samalla ohjelmaan valituille lähetetään Tieteiden talon Tieteiden yön aikataulutettu ohjelmaluonnos.

Tieteiden talon Tieteiden yöhön saadaan vuosi vuodelta enemmän ohjelmaehdotuksia, joista osa joudutaan jättämään ohjelman ulkopuolelle. Osa ehdotuksista otetaan mukaan ohjelmaan sillä varauksella, että ohjelmanjärjestäjä on valmis lyhentämään tilaisuuden kestoa. Jos tieteellinen seura on kiinnostunut järjestämään useamman tunnin mittaisen tapahtuman, suosittelemme Tieteiden talon yhteistapahtuman sijasta itsenäisen tapahtuman järjestämistä Tieteiden yössä.

Itsenäiset tapahtumanjärjestäjät vastaavat ohjelman lisäksi tapahtumansa muistakin järjestelyistä, kuten tilan vuokraamisesta, tapahtuman aikatauluttamisesta ja mahdollisesta striimaamisesta. Näiden velvollisuuksien lisäksi heillä on täysi vapaus järjestää juuri sellainen tapahtuma kuin he itse haluavat. Itsenäiset tapahtumanjärjestäjät eivät käy läpi ohjelmavalintaprosessia. Lue lisää itsenäisen tapahtuman järjestämisestä Tieteiden yössä tapahtuman verkkosivuilta.

Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmavalintojen jälkeen ohjelmaan valituilla tieteellisillä seuroilla on 3.11.2023 asti aikaa hioa järjestämänsä tilaisuuden ohjelmatietoja, kun taas ohjelmavalintaprosessissa karsiutuneet ohjelmanjärjestäjät voivat vielä siinä kohti pohtia, toimisiko heidän ohjelmaehdotuksensa itsenäisenä tapahtumana Tieteiden yössä.