Tervetuloa mukaan tekemään Tieteiden talon Tieteiden yötä 2021!

Uutiset   19.3.2020 12.55   Päivitetty 7.8.2020 8.46

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran 14.1.2021 Helsingin Kruununhaassa ja keskustassa. Tieteen oman kaupunkifestivaalin suurin yksittäinen tapahtuma on Tieteiden talon Tieteiden yö, jonka ohjelmasta vastaavat pääasiassa tieteelliset seurat. Ohjelmahaku Tieteiden talon Tieteiden yöhön 2021 on auennut ja ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan 9.9.2020 saakka ohjelmaehdotuslomakkeella.

Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmaan ovat tervetulleita niin luennot ja keskustelut kuin työpajat ja esittelypisteet. Myös muita ohjelmaformaatteja saa vapaasti ehdottaa. Ohjelmakokonaisuudesta toivotaan mahdollisimman monitieteistä ja monipuolista.

Ohjelmaehdotusta laatiessa kannattaa ottaa huomioon, että Tieteiden talon Tieteiden yön luennot pyritään pitämään 30 minuutin mittaisina tai lyhyempinä, kun taas keskustelut ja työpajat voivat olla kestoltaan pidempiäkin. Esittelypöytäpaikat, joilla eri toimijat esittelevät omaa toimintaansa ja tieteenalaansa, ovat lähtökohtaisesti avoinna yleisölle klo 17.00-21.00.

Tunnelmallinen kuva Tieteiden yöstä, muutama ihminen tarkastelee näyttelypöytää.
Kuva: Aino-Sofia Orjasniemi.

Tieteiden yön suosio on kasvanut viime vuosina valtavasti niin kävijöiden kuin tapahtumanjärjestäjienkin keskuudessa. Tieteiden talon Tieteiden yöhön saadaan vuosi vuodelta enemmän ohjelmaehdotuksia, joista osa joudutaan jättämään ohjelman ulkopuolelle. Tieteiden talon Tieteiden yön 2021 ohjelmavalinnoista ilmoitetaan viikolla 38 kaikille ohjelmaehdotuksia lähettäneille. Samalla ohjelmaan valituille lähetetään Tieteiden talon Tieteiden yön aikataulutettu ohjelmaluonnos.

Ohjelmavalintojen jälkeen ohjelmaan valituilla ohjelmanjärjestäjillä on 29.10.2020 asti aikaa hioa järjestämänsä tilaisuuden ohjelmatietoja, kun taas ohjelmavalintaprosessissa karsiutuneet ohjelmanjärjestäjät voivat pohtia, haluavatko he järjestää Tieteiden yössä itsenäisen tapahtuman. Tieteiden yön itsenäiset tapahtumanjärjestäjät vastaavat tapahtumansa ohjelman lisäksi kaikista tapahtuman järjestelyistä tiloja ja aikatauluja myöten. Itsenäisten tapahtumanjärjestäjien ohjelmatietojen deadline on sama kuin Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmanjärjestäjillä eli 29.10.2020.