Onko tieteen arvostus heikkenemässä?

Tapahtumat   5.2.2016 13.04   Päivitetty 8.3.2016 8.07

Kolmas Tieteessä tapahtuu -foorumi järjestetään maanantaina 14.3.2016 klo 10 Tieteiden talolla. Foorumin aiheena on tieteen arvostus. Tilaisuudessa pohditaan, mikä nykytilanteessa huolestuttaa ja mitä asialle pitäisi tehdä. Puheenvuoron saavat niin elinkeinoelämän edustaja, nuori tutkija, viestinnän ammattilainen, politiikan tuntija kuin kansalaisvaikuttaja – dosenttia unohtamatta! Myös yleisö voi varautua esittämään omia näkemyksiään. Keskustelutilaisuuden jälkeen jaetaan Vuoden Tiedekirja -palkinto.

Päivän aikataulu:
9.30-10.00 aamukahvit
10.00-11.45 Tieteessä tapahtuu -foorumi III: ”Kaiken maailman dosentit” – onko tieteen arvostus heikkenemässä?
11.45-12.00 Vuoden Tiedekirja -palkinnon julkistaminen
13.00 alkaen Tieteellisten seurain valtuuskunnan kevätkokous (vain jäsenseurojen edustajille)

Keskustelutilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä. Ohjelma varmistuu viikolla 9, jolloin myös ilmoittautuminen avataan.

Lisätietoja antavat toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, puh. 09 228 69 222 tai lea.ryynanen-karjalainen(at)tsv.fi
sekä suunnittelija Anna-Sofia Ruth, puh. 09 2286 9249 tai anna-sofia.ruth(at)tsv.fi.

 

Tieteessä tapahtuu -foorumi tarjoaa alustan tiedepoliittiselle ajankohtaiskeskustelulle
 

Tieteessä tapahtuu -foorumi on TSV-yhteisön eli Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja sen yhteydessä toimivien asiantuntijaelinten, Julkaisufoorumin, Tiedeakatemiain neuvottelukunnan, Tutkimuseettisen neuvottelukunnan sekä Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK), yhteinen keskustelusarja. Foorumi tarjoaa puolueettoman ja asiantuntevan alustan tiedepoliittiselle ajankohtaiskeskustelulle. Tilaisuuksissa pyritään tuomaan esille erilaisia näkökulmia, oppimaan toisiltamme ja keskustelun kautta muodostamaan yhteisiä kannanottoja ja linjauksia sekä toimenpiteitä, joilla keskustelussa käsiteltyjä asioita voitaisiin parantaa.

 

Ensimmäinen Tieteessä tapahtuu -foorumi järjestettiin 31.3.2015. Tilaisuuden aiheena oli tutkijan arviointi ja palkitseminen. Lue lisää: Julkaisuindikaattorit eivät sovellu yksittäisen tutkijan arviointiin sekä Tutkijan arviointi ja palkitseminen puhuttivat Tieteiden talolla.

Toisessa Tieteessä tapahtuu -foorumissa 20.10.2015 keskusteltiin strategisen tutkimuksen rahoituksesta sekä tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arvioinnista. Lue lisää: Tutkimus on vaikuttavaa – mittaaminen hankalaa ja Tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus – voiko sitä mitata ja kenen ehdoilla?