Haemme Tieteessä tapahtuu -lehdelle toimituspäällikköä

Uutiset   2.11.2023 12.15   Päivitetty 14.12.2023 9.08

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) hakee toimituspäällikköä määräaikaiseen työsuhteeseen 7.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan vuoden 2024 loppuun asti. Määräaikaisuuden perusteena on sijaisuus.

Toimituspäällikkö vastaa TSV:n julkaiseman Tieteessä tapahtuu -verkkolehden tuottamisesta. Tärkeimmät työtehtävät ovat:

  • Lehden sisältöjen suunnittelu yhdessä päätoimittajan kanssa, tekstien tilaaminen ja julkaistavaksi tarjottujen tekstien arviointi
  • Tekstien editoiminen yhteistyössä kirjoittajien kanssa
  • Kuvatoimittaminen ja kuvitusten suunnittelu yhdessä graafikon kanssa
  • Verkkolehden kokoaminen ja päivittäminen, mm. verkkouutisten kirjoittaminen
  • Lehden sosiaalisen median kanavien päivittäminen ja uutiskirjeen kokoaminen
  • Lehden markkinointi
  • Toimitusneuvoston kokousjärjestelyt
  • Budjetin seuranta

Tieteessä tapahtuu -lehti kokoaa yhteen eri tieteenalat. Se julkaisee yleistajuisia tiedejuttuja, keskustelua tiedepolitiikasta ja kirja-arvioita, joissa nostetaan esiin tuoreita tiede- ja tietokirjoja. Suurin osa lehden kirjoittajista on taustaltaan tutkijoita. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa avoimena verkkolehtenä ja valikoiduin osin PDF-muodossa, joka tulee saataville kotimaisten tiedelehtien Journal.fi-palveluun.

Edellytämme valittavalta henkilöltä soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä laaja-alaista osaamista lehti- tai kustannusalalta sekä Journalistin ohjeiden tuntemista. Lisäksi edellytämme erinomaista suomen kielen hallintaa, editointitaitoa ja kirjoittajaosaamista sekä tiedemaailman tuntemusta ja kokemusta tieteen yleistajuistamisesta.

Tehtävässä ovat tarpeen hyvät työyhteisötaidot, kokemus työskentelystä asiantuntijaorganisaatiossa ja sosiaalisen median viestintäosaaminen ja näkemystä verkkosivuston kehittämisestä. Etuja ovat myös kuvankäsittelyn, verkkoanalytiikan ja saavutettavuuden tunteminen sekä hyvä muiden kielten osaaminen (englanti, ruotsi). Toimituspäällikkö työskentelee osana Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) viestintäyksikköä.

Tarjoamme mukavan ja asiantuntevan työyhteisön, hyvät työtilat vastaremontoidusta Tieteiden talosta Kruununhaasta (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki), työterveyshuollon ja lounasedun sekä mahdollisuuden työskennellä osittain etänä. Tehtävän palkkauksessa noudatetaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta (vaativuusryhmä 6) ja toimituspäällikön palkka sijoittuu 3000–3480 euron välille kuukaudessa kokemuksen mukaan. Koeaika on viisi kuukautta.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään ansioluetteloineen ja muutamine juttunäytteineen Tieteessä tapahtuu -lehden päätoimittajalle sähköpostilla anna.kotaviita(a)tsv.fi. Lisää viestiin otsikoksi ”Tieteessä tapahtuu toimituspäällikkö”. Hakuaika päättyy 16.11.2023. Haastattelut järjestetään marraskuun aikana. TSV on sitoutunut ennaltaehkäisemään syrjintää ja edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoa tehtävästä voit kysyä myös puhelimitse Anna Kotaviidalta 7.11.2023 klo 13–14 ja 14.11.2023 klo 9–9.45 numerosta 044 901 7614.

Kuvassa lukee hae Tieteessä tapahtuu -lehden toimituspäälliköksi värikästä taustaa vasten.