Journal.fi:n sisällöt ovat saatavilla myös Finnassa

Uutiset   9.12.2021 9.52   Päivitetty 9.12.2021 9.53

Journal.fi-portaalin yhteistyö Finna.fi-hakupalvelun kanssa mahdollistaa kotimaisille tieteellisille lehdille entistä laajemman lukijakunnan.

Journal.fi:n sisältöihin voi jatkossa tutustua myös Finnan kokoelmissa. Vaikka Journal.fi:ssä julkaistavat kotimaiset tiedelehdet ovat olleet aiemminkin saatavilla Finnassa Arto-kokoelman kautta, tietojen siirtymisessä on ollut viiveitä. Jatkossa sisällöt tulevat Finnaan suoraan, ja Journal.fi:n yli sata kotimaista tiedelehteä ja vuosikertaa ovat luettavissa Finnassa seuraavana päivänä julkaisustaan.

- Lehtien näkyvyys on ollut meillä Journal.fi-alustan suunnitteluvaiheesta lähtien keskeinen kehityskohde. Kuluneen vuoden aikana rakennettu yhteys Finnaan on tärkeä osa sitä ja suomalaisten tiedelehtien pariin saadaan varmasti Finnan erinomaisen palvelun kautta kokonaan uusiakin lukijoita, toteaa Journal.fi:n suunnittelija Antti-Jussi Nygård.

Kansalliskirjaston ylläpitämä Finna.fi on hakupalvelu, joka kokoaa satojen kotimaisten toimijoiden aineistot saman katon alle. Finnasta voi löytää verkossa saatavilla olevaa aineistoa, kuten valokuvia, kirjallisuutta, lehtiä ja karttoja.

- Avaus tuo Journal.fi:n kotimaiset tiedelehdet ja niiden artikkelit yhteen ja samaan hakuun muiden avointen tiedejulkaisujen, kirjastojen kokoelmien sekä julkaisuarkistojen rinnalle. Tästä hyötyvät kaikki tiedonetsijät, mutta etenkin opiskelijat sekä tieteentekijät. Lisäksi Finnan monipuoliset hakuominaisuudet helpottavat tiedonhakua, kertoo Finnassa suunnittelijana työskentelevä Ida Vanhainen

Journal.fi on tiedelehtien toimittamiseen ja avoimeen julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota Tieteellisten seurain valtuuskunta ylläpitää. Yleisölle Journal.fi tarjoaa pääsyn kotimaisten tiedelehtien sisältöön, ja sivustolla on luettavissa tällä hetkellä yli sata suomalaista tieteellistä lehteä. Journal.fi on erityisesti pieniä julkaisijoita varten suunniteltu palvelu. Suurin osa julkaisijoista on tieteellisiä seuroja, mutta palvelu on myös muiden julkaisijoiden käytettävissä.

Finna.fi ja Journal.fi logot.