Nähdään Tieteen päivillä!

Uutiset   5.1.2023 9.25   Päivitetty 5.1.2023 9.28

Vuoden 2023 toisella viikolla 11.–15.1.2023 vietetään Helsingissä Tieteen päiviä. Lisäksi Tieteen päivien yhteydessä järjestettävät Tieteiden yö ja keskustakirjasto Oodiin rakentuva Tiedekioski takaavat, että tieteenystäville on tarjolla runsas valikoima tiedeohjelmaa.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan tuottamien tiedetapahtumien superviikko kolkuttaa jo ovella. Tieteen päivien, Tieteiden yön ja Tiedekioskin ohjelmatarjontaa kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle Helsinkiin, mutta suurta osaa ohjelmasta voi seurata myös verkossa ympäri Suomen.

Tieteen päivät Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa 11.–15.1.2023

Tieteen päivät on Suomen suurin tiedetapahtuma, ja tänä vuonna sen teemana on alku. Viiden päivän aikana lähes 350 tutkijaa lähestyy teemaa kymmenien eri tieteenalojen näkökulmista. Tieteen päivät järjestetään Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa. Yli puolet ohjelmasta kuvataan suorana lähetyksenä verkkoon.

Tieteen päivien visuaalinen ilme ja teksti: Nähdään Tieteen päivillä.

Osana Tieteen päiviä järjestetään myös Tekniikan päivät. Tekniikan päivien sessioissa ja paneeleissa pohditaan sivilisaation suuria kysymyksiä, kuten energiaa, materiaaleja, tietojenkäsittelyä ja kestävää tulevaisuutta. Tapahtuma järjestetään 12. ja 15.1., ja ohjelma kuvataan myös suorana lähetyksenä verkkoon.

Tutustu ohjelmaan Tieteen päivien verkkosivuilla.

Tieteiden yön ohjelma levittäytyy Helsingistä Espooseen

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä, joka tänä vuonna levittäytyy myös Espoon puolelle. 12.1. järjestettävän tapahtuman ohjelmasta vastaa monipuolinen tiede- ja tutkimuskentän toimijajoukko, joka takaa, että illan ja yön aikana pääsee nauttimaan mukaansatempaavista luennoista kuin oivaltamisesta itse tekemällä.

Tieteiden yön graafinen kuvitus: musta tausta, keltaisia pilviä, tähdenlentoja ja pylväitä sekä teksti Tieteiden yö 12.1.2023.

Luvassa on työpajoja, luentoja, elokuvanäytöksiä, tietovisoja, kilpalaulantaa ja paljon muuta ohjelmaa. Tapahtumia on tänä vuonna järjestämässä 76 tiede- ja tutkimuskentän toimijaa. Useita tilaisuuksia voi seurata myös verkossa.

Tutustu ohjelmaan Tieteiden yön verkkosivuilla.

Tiedekioski rakentuu vihdoin keskustakirjasto Oodiin

Mielialat, mielipiteet, mielenmaisemat – mitä kaikkea tarkoitamme mielellä? Entä mitä mielestä voidaan oppia eri tieteenalojen keinoin? 

Toistuvasti koronapandemian takia peruttu Tiedekioski nousee Helsingin keskustakirjasto Oodin aulaan 13.–14.1.2023. Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jonne voi pysähtyä kuuntelemaan lyhyitä tiedeluentoja tai jäädä keskustelemaan tutkijoiden kanssa.

Tiedekioskin graafinen ilme, jossa liitutaululle piirrettyjä tieteeseen viittaavia kaavoja ja asioita sekä teksti Tiedekioski 13.-14.1. klo 14-18.

Tiedekioskin teemana on mieli. Aiheeseen erikoistuneet tutkijat käsittelevät teemaa lukuisista näkökulmista. Luvassa on 16 tietoiskua ja kahden päivän edestä mieltä avartavia keskusteluja. 

Tutustu ohjelmaan Tieteen päivien verkkosivuilla.

Kuinka seurata ohjelmaa?

Tieteen päivien tapahtumainfosta kannattaa kurkata tapahtumien yleiset tiedot ja ohjeet osallistumiseen. 

Tieteen päivien ja Tieteiden yön ohjelmatiedoissa on kerrottu, mitkä tilaisuudet kuvataan myös verkkoon. Tiedekioskin ohjelmaa voi seurata ainoastaan paikan päällä keskustakirjasto Oodissa.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!