Poikkeukset TSV:n toiminnassa COVID-19-koronavirusepidemian aikana

Uutiset   1.4.2020 13.26   Päivitetty 18.5.2020 10.53

Tähän tiedotteeseen kootaan ajankohtaiset tiedot COVID-19-koronaviruspandemian aiheuttamista muutoksista TSV:n toiminnassa. Työ tieteen puolesta TSV:llä jatkuu muuten normaalisti, mutta minimoiden fyysiset kontaktit viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

TSV:n toimisto on auki, mutta suurin osa henkilöstöstä työskentelee etänä

Päivitetty 1.4.2020.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan toimisto Snellmaninkadulla Helsingissä on auki, mutta suurin osa henkilöstöstä työskentelee etänä. Näin ollen posti ei välttämättä saavuta etänä työskenteleviä henkilöitä. Pyydämme olemaan kiireellisissä asioissa henkilöstöön yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilöstön yhteystiedot voi tarkistaa TSV:n verkkosivuilta. Vaihtoehtoisesti voitte ottaa yhteyttä TSV:n puhelinvaihteeseen, joka on auki arkisin klo 9–11 ja 12–15 tai sähköpostitse tsv(at)tsv.fi.

TSV:n viestintä TSV:n jäsenseuroille pandemian aikana

Päivitetty 1.4.2020.

TSV ei lähetä jäsenseuroilleen pandemian aikana postia kirjeitse vaan lähestyy aina tarvittaessa yhteyshenkilöitä sähköpostitse, jotta viestit varmuudella tavoittavat vastaanottajat. Näin ollen myös mahdolliset laskut ja Tiedekirjan tilitysraportit lähetetään poikkeuksellisesti sähköpostitse perinteisen postin sijaan.

Mikäli seuran yhteyshenkilö on vaihtunut tai jäsenseura haluaa päivittää yhteyshenkilön yhteystietoja, muutokset tulee ilmoittaa hallinnon assistentti Kati Ruuth-Chappuisille: puhelimitse (09) 228 69 225 tai sähköpostitse kati.ruuth-chappuis(at)tsv.fi.

TSV:n ja neuvottelukuntien järjestämiä tapahtumia on peruttu, siirretty tai muutettu etäyhteyksin toteutettaviksi

Päivitetty 16.4.2020.

Koska kaikkia fyysisiä kontakteja tulee nyt välttää, Tieteellisten seurain valtuuskunnan, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) tapahtumia on peruttu, siirretty myöhempään ajankohtaan tai ne järjestetään etäyhteyksin tai joillakin muilla tavoin. Kaikille tapahtumiin ilmoittautuneille ilmoitetaan muutoksista henkilökohtaisesti ja sen lisäksi kunkin tapahtuman verkkosivuille tai tapahtumauutiseen päivitetään ajankohtaiset tiedot. Jos alla olevassa listauksessa ei ole mielessäsi olevan tapahtuman osalta tietoa, tarkista tiedot tapahtumajärjestäjän verkkosivuilta tai ole tarvittaessa yhteydessä suoraan tapahtumanjärjestäjiin.

Koonti TSV:n, TJNK:n ja TENK:n tapahtumiin tulleista muutoksista

  • TSV:n kevään 2020 tiedeklubit toteutetaan yleisötapahtumien sijaan podcasteina. Seuraa tiedotusta Facebookissa ja tutustu podcasteihin SoundCloudissa.
  • Tiedekasvatushankkeen työskentely 16.4.2020 Toimenpideohjelman laatiminen tieteellisten seurojen roolin tukemiseksi tiedekasvatuksessa järjestetään etätyöskentelynä. Lue tapahtumasta tarkemmin TSV:n uutisesta.
  • Suomalaiset tiedelehdet DOAJ-rekisteriin -pilotin kaksi loppukeväälle suunniteltua työpajaa Tieteiden talolla 22.4.2020 klo 13-16 ja 19.5.2020 klo 13-16 on peruttu ja niille etsitään ensi syksyksi uudet ajankohdat. Samalla TSV ja DOAJ ovat päättäneet jatkaa pilottiprojektia, jonka oli määrä päättyä toukokuussa, vuoden 2020 loppuun.
  • Avoimen tieteen kevätpäivät pidetään tänä vuonna yksipäiväisenä verkkotapahtumana 13.5.2020. Lue tarkemmin tapahtumasta Avoimen tieteen verkkosivuilta.
  • ENRIO 2020 Congress on Research Integrity Practice on siirretty ensi vuoteen. Tapahtuma järjestetään uuden suunnitelman mukaisesti 27.-29.9.2021 Aalto-yliopistossa Espoossa. Lue siirrosta tarkemmin TENK:n verkkosivulta. Lisätietoja päivitetään kongressin verkkosivuille ja TENKin verkkosivuille.
  • Monikielisen tiedeviestinnän Helsinki-aloite -tapahtuma Brysselissä 24.3.2020 peruttiin, ja tilaisuudelle etsitään uutta ajankohtaa. Lue lisää tapahtumasta Helsinki-aloitteen verkkosivulta.
  • Tulokulmia tietokirjallisuuteen -tapahtuma 30.3.2020 peruttiin, mutta aihetta käsitellään TJNK:n Twitterissä ja Facebookissa pitkin kevättä. Lue tapahtumasta lisää TJNK:n verkkosivuilta.
  • Etiikan päivä 18.3.2020 peruttiin, mutta seminaarille etsitään uutta ajankohtaa. Asiasta tiedotetaan myöhemmin muun muassa Etiikan päivän verkkosivuilla.

Tieteiden talo avataan 1.6., mutta tiloissa oleskelevien määrää on rajoitettu 

Päivitetty 11.5.2020.

Tieteiden talossa järjestettävä toiminta on keskeytetty ja talo on suljettu 31.5.2020 asti. Talo aukeaa 1.6. alkaen, mutta siellä oleskellessa ja tilavarauksia tehdessä tulee noudattaa valtioneuvoston ja viranomaisten antamia ohjeita ja kokoontumisrajoituksia. Jokaiselle salille on määritelty käyttäjämäärä kahden metrin turvavälin mukaisesti. Lisää tietoa asiasta on Tieteiden talon verkkosivuilla.

Osalla jäsenseuroista on talolla postilokero. Tieteiden talolle tuleva seuroille tarkoitettu posti toimitetaan jatkossa Snellmaninkadun toimistolle, josta ollaan yhteydessä asianomaisiin seuroihin ja sovitaan, miten posti toimitetaan perille sulun aikana.

Ajankohtaiset tiedot ja mahdollinen sulkemisajan jatkuminen päivitetään tähän tiedotteeseen sekä Tieteiden talon verkkosivuille.

Lisätietoja Tieteiden talon sulkemisesta ja käyttörajoituksista saa sähköpostiosoitteesta tieteidentalo(at)tsv.fi.

Tiedekirjan myymälä avataan 1.6.2020

Päivitetty 18.5.2020.

Tiedekirjan myymälä Snellmaninkadulla suljettiin 6.4.2020 ja se on kiinni  toukokuun loppuun asti. Myymälä avataan 1.6.2020.

Tiedekirjan verkkokauppa palvelee normaalisti poikkeusaikanakin. Verkkokauppatilausten ulkomaan postilähetyksessä on kuitenkin rajoitteita. Päivitetyt tiedot kootaan Tiedekirjan verkkosivulle Ajankohtaista-osion alle.

Lisäksi Tiedekirjan tapahtumat on peruttu keväältä:

  • Tiedekirjan Helsingin yliopistomyynti 21.-23.4.2020 on peruttu. Vastaava tapahtuma pidetään mahdollisuuksien mukaan syyskuussa.
  • SKS:n kirjakeskiviikko Tiedekirjassa 22.4.2020 on peruttu. Vastaavia tapahtumia järjestetään syksyllä.

Tietoa Tiedekirjan tapahtumista ja kampanjoista löytyy Tiedekirjan verkkosivuilta ja somekanavista.