Poikkeukset TSV:n toiminnassa COVID-19-koronavirusepidemian aikana

Uutiset   1.4.2020 13.26   Päivitetty 3.6.2020 16.05

Tähän tiedotteeseen kootaan ajankohtaiset tiedot COVID-19-koronaviruspandemian aiheuttamista muutoksista TSV:n toiminnassa. Työ tieteen puolesta TSV:llä jatkuu muuten normaalisti, mutta minimoiden fyysiset kontaktit viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

TSV:n toimisto on auki, mutta suurin osa henkilöstöstä työskentelee etänä

Päivitetty 3.6.2020.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan toimisto Snellmaninkadulla Helsingissä on auki, mutta suurin osa henkilöstöstä työskentelee etänä. Etätyöskentely jatkuu ainakin heinäkuun loppuun asti. Näin ollen posti ei välttämättä saavuta etänä työskenteleviä henkilöitä. Pyydämme olemaan kiireellisissä asioissa henkilöstöön yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilöstön yhteystiedot voi tarkistaa TSV:n verkkosivuilta. Vaihtoehtoisesti voitte ottaa yhteyttä TSV:n puhelinvaihteeseen, joka on auki arkisin klo 10–14 tai sähköpostitse tsv(at)tsv.fi.

Tieteiden talolla tulee noudattaa hygieniaohjeita ja kokoontumisrajoituksia

Päivitetty 3.6.2020.

Tieteiden talo avataan rajoitetuin palveluin 1.6.2020 alkaen. Talolla oleskellessa ja tilavarauksia tehdessä tulee noudattaa valtioneuvoston ja viranomaisten antamia ohjeita ja kokoontumisrajoituksia. Jokaiselle salille on määritelty käyttäjämäärä kahden metrin turvavälin mukaisesti. Lisää tietoa asiasta on Tieteiden talon verkkosivuilla.

TSV:n ja neuvottelukuntien järjestämiä tapahtumia on peruttu, siirretty tai muutettu etäyhteyksin toteutettaviksi

Päivitetty 3.6.2020.

Koska kaikkia fyysisiä kontakteja tulee nyt välttää, Tieteellisten seurain valtuuskunnan, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) tapahtumia on peruttu, siirretty myöhempään ajankohtaan tai ne järjestetään etäyhteyksin tai joillakin muilla tavoin. Kaikille tapahtumiin ilmoittautuneille ilmoitetaan muutoksista henkilökohtaisesti ja sen lisäksi kunkin tapahtuman verkkosivuille tai tapahtumauutiseen päivitetään ajankohtaiset tiedot. Jos alla olevassa listauksessa ei ole mielessäsi olevan tapahtuman osalta tietoa, tarkista tiedot tapahtumajärjestäjän verkkosivuilta tai ole tarvittaessa yhteydessä suoraan tapahtumanjärjestäjiin.

Koonti TSV:n, TJNK:n ja TENK:n tapahtumiin tulleista muutoksista

  • Suomalaiset tiedelehdet DOAJ-rekisteriin -pilotin kaksi loppukeväälle 2020 suunniteltua työpajaa on peruttu ja niille etsitään ensi syksyksi uudet ajankohdat. Samalla TSV ja DOAJ ovat päättäneet jatkaa pilottiprojektia, jonka oli määrä päättyä toukokuussa, vuoden 2020 loppuun.
  • ENRIO 2020 Congress on Research Integrity Practice on siirretty ensi vuoteen. Tapahtuma järjestetään uuden suunnitelman mukaisesti 27.-29.9.2021 Aalto-yliopistossa Espoossa. Lue siirrosta tarkemmin TENK:n verkkosivulta. Lisätietoja päivitetään kongressin verkkosivuille ja TENKin verkkosivuille.
  • Monikielisen tiedeviestinnän Helsinki-aloite -tapahtuma Brysselissä 24.3.2020 peruttiin, ja tilaisuudelle etsitään uutta ajankohtaa. Lue lisää tapahtumasta Helsinki-aloitteen verkkosivulta.
  • Etiikan päivä 18.3.2020 peruttiin, mutta seminaarille etsitään uutta ajankohtaa. Asiasta tiedotetaan myöhemmin muun muassa Etiikan päivän verkkosivuilla.