Undantag i VSD:s verksamhet under COVID-19-coronavirusepidemin

Nyheter   2.4.2020 14.27   Uppdaterad 1.7.2020 9.08

I detta meddelande samlas aktuell information om ändringar i VSD:s verksamhet med anledning av COVID-19-coronaviruspandemin. Arbetet för vetenskapen fortsätter på VSD annars normalt, men de fysiska kontakterna minimeras för att förhindra spridningen av viruset.

VSD:s kontor är öppet, men största delen av personalen jobbar på distans

Uppdaterat 3.6.2020.

Vetenskapliga samfundens delegations kontor på Snellmansgatan i Helsingfors är öppet, men största delen av personalen jobbar på distans. Distansarbetet fortsätter åtminstone till slutet av juli. Således når posten nödvändigtvis inte de personer som distansjobbar. I brådskande ärenden ber vi er kontakta personalen via telefon eller e-post. Personalens kontaktuppgifter hittas på VSD:s webbsida. Alternativt kan ni ringa till VSD:s telefonväxel som under sommaren är öppen vardagar kl. 10–14 eller skicka e-post till tsv(at)tsv.fi.

Anvisningar om sammankomster och hygien måste följas i Vetenskapernas hus

Uppdaterat 3.6.2020.

Vetenskapernas hus öppnas med begränsade tjänster från och med 1.6.2020. Vid vistelser och lokalbokningar ska statsrådets och myndigheternas direktiv och sammankomstbegränsningar följas. För varje sal har definierats ett användarantal enligt ett säkerhetsavstånd på två meter. Mer information finns på Vetenskapernas hus webbsida.

VSD:s och delegationernas evenemang har inställts, uppskjutits eller genomförs på distans

Uppdaterat 3.6.2020.

Eftersom alla fysiska kontakter nu ska undvikas har Vetenskapliga samfundens delegations, Delegationens för informationsspridning (TJNK) och Forskningsetiska delegationens (TENK) evenemang ställts in, flyttats till en senare tidpunkt eller så ordnas de med distanskontakter eller på andra sätt. Alla som anmält sig till evenemangen meddelas personligen om ändringarna och dessutom uppdateras aktuella uppgifter på varje evenemangs webbsida eller nyhet om evenemanget. Vid eventuella frågor kan evenemangets arrangörer kontaktas direkt.