Syksyn 2020 tapahtumat tarjoavat inspiroivia hetkiä tieteen, tiedeviestinnän ja kirjojen parissa

Uutiset   27.4.2020 11.53   Päivitetty 23.6.2020 9.14

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) suunnittelevat toiveikkaina tapahtumia tulevalle syksylle. Tiedekirjan kivijalkamyymälässä Helsingin Kruununhaassa vietetään Taiteiden yötä sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjakeskiviikkoja. Tiedeklubit käynnistyvät syksyllä uudessa ympäristössä, ravintola Manalassa. Kirjamessuja järjestetään syksyn aikana niin Turussa ja Helsingissä kuin Jyväskylässä ja Tampereellakin.

Syksyn tapahtumat lupaavat mielenkiintoisia kohtaamisia, uutta tietoa tiedejulkaisemisesta ja -viestinnästä sekä paljon hyviä kirjasuosituksia. TSV ja TJNK seuraavat viranomaisviestintää koronaviruksesta (COVID-19) ja tarvittaessa monet kohtaamiset ja tiedesisällöt voidaan järjestää ja jakaa etäyhteyksien avulla.

Taiteiden yö Tiedekirjassa 20.8.2020

Tieteen ja kirjojen ystäville on Taiteiden yönä tarjolla kirjaesittelyitä -ja keskusteluja Tiedekirjan kivijalkamyymälässä. Tilaisuus on vapaa kaikille, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja tapahtumasta löydät Tiedekirjan somekanavista lähempänä Taiteiden yötä.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjakeskiviikot Tiedekirjassa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) järjestää kolmena keskiviikkona (syys-, loka- ja marraskuussa) kirjakeskusteluja uutuuskirjoistaan Tiedekirjassa. Tilaisuus on vapaa kaikille, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja tapahtumista löydät Tiedekirjan somekanavista kirjakeskiviikkojen lähestyessä.

Tiedeklubit Manalassa

TSV:n tiedeklubit siirtyvät syksyllä ravintola Manalaan (Dagmarinkatu 2). Mielenkiintoista tiedeohjelmaa tarjoillaan Manalan baarin puolella kolmena keskiviikkona: 23.9., 28.10. ja 25.11.2020 klo 17.00–18.00. Tiedeklubeille on vapaa pääsy. Tiedeklubien keskustelut ovat myöhemmin kuunneltavissa podcasteina SoundCloudissa. Lisätietoja syksyn tiedeklubeista antaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan vastaava tapahtumatuottaja Mandi Vermilä (mandi.vermila(at)tsv.fi).

Turun Kirjamessut 2.–4.10.2020

Turun Kirjamessujen poikkitaiteellisena teemana on tänä vuonna musiikki ja ajankohtaisteemoina hyvinvointi ja tiedon murros. Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen tietokirjailijat, Turun yliopisto ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta TJNK vastaavat Tiedon murros -teeman ohjelmasuunnittelusta. Turun Kirjamessuilta löydät myös Tiedekirjan messuosaston sekä kuulet, mikä on Tieteen päivien 2021 teemana. Lisätietoja Turun Kirjamessuista löydät osoitteesta www.kirjamessut.fi.

Tiedejulkaisemisen päivä 8.10.2020

Webinaarina toteutettavan Tiedejulkaisemisen päivän teemana on Monikielisesti, monimuotoisesti ja saavutettavasti. Lisätietoja tapahtumasta antaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan julkaisupäällikkö Sami Syrjämäki (sami.syrjamaki(at)tsv.fi).

Helsingin Kirjamessut 22.–25.10.2020

Helsingin Kirjamessujen Kruununhaka-lavan valtaa tuttuun tapaan Tiedetori. Tiede-aiheista lavaohjelmaa tarjoillaan messuviikon torstaina ja perjantaina 22.–23.10.2020.  Tiedetorilla julkistetaan myös Tieteen päivien 2021 ohjelma. Lisätietoja Tiedetorista löydät osoitteesta www.tiedetori.fi.

Tiedekirjan kirjamessuosasto (6g60) tarjoaa erinomaisten kirjojen lisäksi tieteellisten seurojen sekä Suomen tiedekustantajien liiton jäsenten ohjelmaa kaikkina neljänä messupäivänä. Luvassa on paneelikeskusteluja, kirjaesittelyitä ja haastatteluja. Osastolle ovat tervetulleet kaikki messukävijät. Lisätietoja Tiedekirjan osaston ohjelmasta antaa Tiedekirjan markkinointisuunnittelija Eija Lappi (eija.lappi(at)tsv.fi).

Seitsemäs kansallinen tiedeviestinnän konferenssi 26.11.2020

Vuotuinen tiedeviestintätapahtuma tuo yhteen tiedeviestijät, tutkijat ja tutkimusviestinnästä kiinnostuneet henkilöt. Luvassa on ajankohtaista puhetta ja keskustelua tiedeviestinnästä. Konferenssin tuottavat Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta TJNK ja Suomen tiedetoimittajain liitto. Ohjelma julkaistaan ja ennakkoilmoittautuminen avataan elokuussa. Lisätietoja antaa TJNK:n pääsihteeri Reetta Kettunen (reetta.kettunen(at)tjnk.fi).

Tiedekirja osallistuu lisäksi seuraaviin myyntitapahtumiin syksyllä 2020:

  • 14.–15.8. Kirjakemmakat Puumalassa
  • 15.–17.9. Yliopistomyynti Helsingin yliopistolla
  • 21.–22.11. Jyväskylän kirjamessut
  • 28.–29.11. Tampereen kirjamessut