Tiedevaalit23-kampanja nostaa esiin, miten tiede vaikuttaa suomalaisten arkeen

Uutiset   16.2.2023 9.00   Päivitetty 16.2.2023 9.02

#Tiedevaalit23-kampanjan logo.

Tiedevaalit23 on kahdeksan suomalaisen tiedetoimijan yhteinen kampanja, jossa muistutetaan, kuinka nykyinen hyvinvointimme rakentuu tutkitun tiedon ja koulutuksen varaan.

Tiede koskettaa meitä kaikkia! Tutkittu tieto ja sen avulla kehitetyt keksinnöt ovat irrottamaton osa elämäämme ja helpottavat arkeamme lukemattomin tavoin. Tieteen merkitystä ei kuitenkaan usein huomaa, ellei siihen erikseen kiinnitä huomiota.

Me tieteen puolesta toimivat järjestöt haluamme muistuttaa, että nykyinen hyvinvointimme rakentuu tieteen, tutkitun tiedon ja koulutuksen varaan. On tärkeää nostaa esiin tieteen saavutuksia ja huomioida, miten Suomi on pärjännyt tieteen ja koulutuksen avulla. Niiden avulla pärjäämme myös jatkossa, kunhan tieteen ja tutkimuksen sekä koulutuksen riittävä rahoitus turvataan. 

Tiedevaalit23-kampanja on kahdeksan suomalaisen tiedetoimijan yhteinen kampanja, jossa eduskuntavaalien alla nostetaan esiin, miten tiede vaikuttaa suomalaisten arkeen. Toivomme eduskuntavaaliehdokkaiden ja äänestäjien muistavan, että tutkimus ja koulutus mahdollistavat Suomen hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. 

Kampanjaa voi seurata Tiedevaalit-kanavilla Facebookissa ja Instagramissa sekä toimijoiden omissa sosiaalisen median kanavissa.

Kampanjassa ovat mukana Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Professoriliitto, Sivistystyönantajat, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry, Säätiöt ja rahastot, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Tieteentekijöiden liitto.