Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta etsii asiantuntijaa toteuttamaan sananvapaushanketta

Uutiset   26.1.2023 12.32   Päivitetty 10.2.2023 8.37

Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimiva Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) etsii asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta on opetus- ja kulttuuriministeriön asiatuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä. Toimitilat sijaitsevat Helsingin Kruunuhaassa. 

TJNK hakee asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2024 asti. Aloitus olisi mahdollisimman pian.

Asiantuntija työskentelee tutkijoiden ja asiantuntijoiden sananvapaushankkeessa. Hankkeessa laaditaan katsaus korkeakoulu- ja tutkimuskentän sanavapaustilanteesta, siihen varautumisesta ja kehitetään keinoja tukea tutkijoiden ja asiantuntijoiden sananvapautta.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää

  • korkeakoulututkintoa
  • tutkimus-, korkeakoulu- ja tiedehallinnon tuntemusta
  • kokemusta yhteistyöstä ja monipuolisesta verkostoitumisesta
  • monipuolisia viestintätaitoja.

Lisäksi arvostetaan

  • itsenäistä ja päämäärätietoista työotetta
  • vahvaa kaksikielisyyttä (suomi ja ruotsi), englannin kielen taitoa ja muuta kielitaitoa.

TJNK ja TSV ovat sitoutuneet ennaltaehkäisemään syrjintää ja edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Tehtävän palkkauksessa noudatetaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta. Palkkaus on kokemuslisästä ja vaativuustasosta riippuen noin 3300–3950 €/kk. Hakija voi esittää myös oman palkkatoivomuksensa. Koeaika on 6 kuukautta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen yhtenä pdf-tiedostona viimeistään 9.2.2023 klo 16.00 sähköpostilla info(at)tjnk.fi, viestikenttään otsikko ”TJNK asiantuntija”. 

Lisätietoja: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen, p. 040 733 5935 (30.1. ja 31.1. sekä 7.–9.2.).

Lisätietoja neuvottelukunnasta ja sen toiminnasta saa osoitteesta www.tjnk.fi.