Tieteen kanssa kotona -kampanja vinkkaa kiinnostavista tiedesisällöistä

Uutiset   15.4.2020 9.10   Päivitetty 23.6.2020 9.18

Kun poikkeustila kehottaa meitä pysyttelemään kotona, toivomme #TieteenKanssaKotona -kampanjan tarjoilevan laadukasta sisältöä päiviin. Osallistu kampanjaan suosittelemalla omia suosikkitiedesisältöjä sosiaalisessa mediassa!

Viime aikoina on saanut lukea poikkeuksellisen paljon uutisia, jotka kertovat sulkemisista, peruutuksista ja lykkääntymisistä. Näitä viestejä olemme lähettäneet myös Tieteellisten seurain valtuuskunnasta. Eri tapahtumien siirtäminen ja uudelleenorganisointi on nyt kaikkien turvallisuuden takia välttämätöntä, samoin esimerkiksi Tieteiden talon ja Tiedekirjan kivijalkamyymälän sulkeminen toistaiseksi.

Siksi haluammekin muistuttaa, mitä kaikkea tieteen parissa voimme tehdä kotona: vaikka emme pääse tiedetapahtumiin, tiedekirjoja hypistelemään tai puhumaan tieteestä kollegoiden tai opiskelukavereidemme kanssa, voimme kuitenkin jatkaa tieteen kanssa viihtymistä kotona!

#TieteenKanssaKotona -kampanja nostaa esiin tieteellisiä artikkeleita, julkaisuja, podcasteja ja videotallenteita, joita voimme avoimesti saada verkosta luettavaksi, kuunneltavaksi ja katseltavaksi. TSV:n Twitterissä nostamme esiin Journal.fi-portaalissa julkaistuja tieteellisiä artikkeleita, tiedeklubien podcast-taltiointeja ja Tieteen päivien videotallenteita.

Jokainen voi osallistua mukaan kampanjaan ja vinkata esimerkiksi omasta suosikkiartikkelistaan, dokumentistaan tai tallenteestaan muille. Minkä tiedettä käsittelevän dokumentin olet viimeksi katsonut? Mitä artikkelia viimeksi siteerasit esseessäsi tai omassa artikkelikäsikirjoituksessasi? TSV:n tuottamien palvelujen ja kanavien lisäksi voit hyödyntää vapaasti muitakin lähteitä. Muita hyödyttää eniten sellaiset ehdotukset julkaisuista, jotka ovat kaikille vapaasti saatavissa. Muistathan liittää julkaisuusi tunnuksen #TieteenKanssaKotona.

Journal.fi on Tieteellisten seurain valtuuskunnan ylläpitämä tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu. Sivustolla on luettavissa yli 80 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

TSV:n tiedeklubien podcast-taltioinnit ovat kuunneltavissa SoundCloudissa.

Tieteen päivien videotallenteet ovat katsottavissa Tiedetv:ssä YouTubessa.

Koira makoilee tyynyn päällä pää alhaalla ja silmät kiinni nauttien, kotoisa tunnelma.