Kansainväliset konferenssit ja kansalliset seminaarit

TSV välittää opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatavan valtionavustuksen kansainvälisten konferenssien ja kansallisten seminaarien järjestämiseen. Tuki on sidoksissa Veikkauksen rahapelitoiminnan tuottoihin ja sitä voidaan myöntää kolmelle vuodelle.

Etusijalla ovat kansainvälisten tieteellisten järjestöjen toistuvat konferenssit, joita suomalaiset omalla vuorollaan järjestävät Suomessa. Merkittävä osa kuluista tulee kattaa osallistumismaksuilla. Poikkeustapauksissa harkinnanvaraisesti voidaan hyväksyä myös muu omarahoitus. Tällöin hakijan on selkeästi osoitettava muu rahoitus, jonka käyttämisestä järjestäjät voivat päättää. Budjetin tasapainoisuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Avustuksella voi kattaa korkeintaan 30 % kuluista eikä valtion taholta tuleva rahoitusosuus saa kokonaisuudessaan ylittää 30 %.
Avustusta myönnetään vain Suomessa järjestettäviin tapahtumiin. Poikkeuksen tästä muodostavat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteydessä järjestettävät konferenssit ja seminaarit.

HUOM.: Raportointi ennen lokakuuta 2018 tehdyistä hakemuksista tehdään tiliselvityslomakkeen kautta (eli päätösnumero 999-alkuinen; https://pro.tsv.fi/juva/tiliselvitys_konf). Uudemmat myönnöt, joiden päätösnumero alkaa 02-201..., raportoidaan uuden hakujärjestelmän kautta (https://avustukset.tsv.fi/external/login/2)

Hakuajat

Seuraavat hakuajat ovat 1.-28.2.2020 ja 1.-31.10.2020. Päätökset tehdään toukokuun alussa ja helmikuun 2021 alussa.

Lisätietoja

Tietoa konferenssiavustuksista

Puh. (09) 228 69 238 (Georg Strien) sähköposti: avustukset(at)tsv.fi

Päivitetty 29.11.2019 14.27